2020-11-02 16:07
Helsingin Suunnistajat

Toimarin viesti 11/2020

Viestin sisältö:
* Seurakysely ja seuran syyskokous 23.11.
* Nuuksion Huurteinen 14.11.
* Seuravarusteita 13.11. klo 18 - 20 Autokoulu Kulmiksella
* EA - kurssi joulukuussa
* Torstaiportaat ohjeet
* Sisäliikuntaa koskevat koronaohjeistukset

Marraskuu on seurassa kiireistä aikaa, tulevan kauden toimintaa suunnitellaan joka jaostossa, palavereja pidetään ja mietitään talousarvioita ja toimintasuunnitelmia. Valmennuksen ryhmät siirtyvät talviharjoittelukauteen, aktiviteettiä riittää niin viikkotasolla kuin leirien suunnittelussa ja toteutuksessa. Vielä on suunnistuskautta jäljellä, kauden päätöskisa Nuuksion Huurteinen on tulossa ja säännöllista aktiviteettiä on viritteillä ja käynnistynytkin. Koulutuksiin kannattaa tarttua myös ja käyttää talvikausi hyödyksi.

Seurakysely ja seuran syyskokous 23.11.
Keräämme palautetta seuran eri osa-alueista, jotta osaamme kehittää ja arvioida toimintaamme. Tässä kaikkia jäseniä koskeva yhteinen kysely. Vastaamiseen ei mene kuin muutama minuutti. Kiitos jo etukäteen kun vastaat. https://forms.gle/xVJEbiT2ETQ4ZzPh7. Kysely on auki 15.11. asti.
Seuran sääntömääräinen syyskokous joudutaan koronatilanteen takia järjestämään etäkokouksena maanantaina 23.11.2020 klo 18. Kutsun ja asialistan löydät jäsenpalvelusta: https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/notifications/108789.

Seuravarusteita
Haluatko hankkia seuravarusteita isänpäiväksi, jouluksi tai ensi kaudeksi? Tänä vuonna ylijääneitä seuravarusteita voi käydä katsomassa, sovittamassa ja ostamassa perjantaina 13.11 kello 18-20 Autokoulu Kulmiksella (Kivensilmänkuja 1) Yhtä ja toista löytyy, mutta ei kaikkea. Koot 130 cm ylöspäin. Jos haluat tulla mieluummin joskus muulloin, ota yhteyttä Synnöveen. synnöve.miettinen@helsinginsuunnistajat.fi

Nuuksion Huurteinen ja toimitsijatehtävät
Kauden Huurteinen päätös - Nuuksion Huurteinen, suunnistetaan Solvallasta käsin lauantaina 14.11.2020. Tarjolla on rogaining (2 ja 3h) ja erikoispitkän matkan suunnistus (5, 7, 10, 15 ja 20km). Katso ohjeet ja lisätiedot tapahtuman sivuilta http://helsinginsuunnistajat.fi/nuuksion-huurteinen/. Seuran jäsenille osallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu mukaan nettisivuilla olevan linkin kautta ja täppää HSjäsen. Rastit ovat metsässä vielä viikon tapahtuman jälkeen.
Tarvitsemme Huurteiseen myös talkoolaisia, tehtäviä olisi tarjolla sekä parkkiin, karttamyyntiin ja/tai maalitehtäviin. Valtaosa talkoolaisista pääsee suunnistamaan oman vuoronsa jälkeen. Ilmoittaudu talkootehtäviin tästä. https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2575686

Ensiapu 1 kurssi
EA 1 kurssi toteutetaan seurayhteistyön merkeissä joulukuussa yhden viikonlopun aikana. Ensiapu on tärkeä kansalaistaito ja suunnistustapahtumiin tarvitsemme ensiaputaitoisia ihmisiä. Kurssi pidetään 12 - 13.12.2020. Klo 10 - 18 Espoon Akilleksen majalla (Kylänvanhimmanpiha 6) Lauantain 12.12. ohjelmaan voi osallistua etäyhteyden välityksellä. Mikäli osallistujia on yli 10 voidaan käytännön osuus tehdä kahdessa tai kolmessa ryhmässä 13. 12. , 19. 12. tai 20. 12. 2020.

Seura maksaa osallistujan kurssimaksun, muutamin talkooehdoin. Maksettavaksi jää vain EA todistus, joka tulee nykyään sähköisenä ja maksaa 16€. Ilmoittaudu 3.12. mennessä jäsenpalvelun kautta. https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2575847

Torstaiportaat ja mäkitreeni
Torstaiportaat ovat avoimia kaikille seuran jäsenille. Ulkona on turvallista harjoitella, joten tulkaa mukaan treenaamaan yhdessä. Nuorten valmennusryhmä treenailee samaan aikaan. Tähtiseuravalmentajamme Jani Lakanen on tehnyt mäkitreeniohjeet ja samasta tiedotteesta löytyvät myös porrastreeniohjeet. https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/notifications/109741
Tapaaminen on Paloheinän majalla klo 18:00 jonne voi jättää varusteet. Ensin tehdään kevyt alkuverryttely, jonka jälkeen nuoret siirtyvät mäkitreeneihin, mukaan voi liittyä tai siirtyä portaisiin, jossa voi tehdä omaan tahtiin ja omalla aikataululla harjoituksen.
Torstaiportaat eivät ole aina ohjattuja ja jokainen liikkuu omalla vastuullaan. Pyrkimyksenä on kuitenkin liikkua yhdessä ja hyvässä seurassa. Jos haluat tulla tunnistetuksi, laita HS:n liivi päälle. Iltojen pimetessä myös lamppu tarvitaan. Torstaiportaisiin ei tarvitse valmennuksen ulkopuolisten ilmoittautua erikseen.

Sisäliikuntaa koskevat koronaohjeistukset
Helsingin kaupunki on päivittänyt sisäliikuntaa koskevia koronaohjeistuksia. Tällä hetkellä HS:llä on aktiivisessa käytössä kolme vuoroa, maanantaina Maunula nuorison salibandy, keskiviikkona Oulunkylä valmennuksen kuntosalivuoro ja sunnuntaina seuran jumppa Paloheinässä. Näihin tapahtumiin on päivitetty seuraavat ohjeistukset, joita noudatetaan:
* Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita
* Kaikki 15 vuotta täyttäneet käyttävät kasvomaskia ennen ja jälkeen liikuntaharrastustoiminnan (liikkuessa ei tarvitse käyttää maskia)
* Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: urheilijat, valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat. Näin rajoitetaan henkilökontaktien määrää
* Valmentajat ja toimihenkilöt käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana
* Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on harjoituksen aikana käytettävissä ja sitä käytetään tarvittaessa. Myös oma käsidesipullo olisi hyvä tuoda mukaan
* ei hengailua pukukopissa ennen ja jälkeen harjoituksen