2021-01-09 10:17
Helsingin Suunnistajat

Toimarin viesti 1/2021

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2021 Helsingin Suunnistajille!
seuraavassa viestissä jäsenistöämme koskevia tiedotteita - hieno vuosi tulossa! :-)

Viestin sisältö:
* Etäkuntopiirit jatkuvat
* HS:n Iltarasti - ratamestarointikoulutusta
* Ratamestarivuoroja kuntorasteille
* Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa (taso 1)
* Varustetilauksia ja Metsissä kuljimme kerran kirja
* Muistin virkistykseksi seuran karttalinjaus

Etäkuntopiirit jatkuvat

Seurojen omien salivuorojen peruuntuessa etäkuntopiirit ovat nousseet suosioon. Etäyhteyden välityksellä ohjattuja, urheilijoiden ohjaamia kuntopiirejä on ollut HS:llä OKTrianin innoittamana ja nyt yhteistyössä säännöllisesti nyt noin kuukauden verran ja mukaan on liittynyt myös kolmas seura EsSu.
Kuntopiiri ei ole paikasta riippuvainen, kunhan tietokone tai kännykkä ja nettiyhteys löytyy, sekä koneella tarvittava helposti ladattava ohjelma. Ohjaajat ovat osallistuvista seuroista ja ohjaaja vaihtuu viikoittain. Ilmoittautuminen samana päivänä klo 17 mennessä. Ohjaus alkaa klo 18. Tule linjoille ajoissa, noin 10 - 5 min vaille tasan, jotta ohjaaja ehtii hyväksyä osallistujat.

Huomioi, että kuntopiirien liikkeet ovat suunnattu hyväkuntoisille urheilijoille, liikkeitä voi ja kannattaa tehdä myös soveltaen ja muokata itselleen sopivaksi ja toteuttaa sopivalla rytmillä. Tapahtuma löytyy jäsenpalvelussa nimellä virtuaalinen HS/EsSu/OKTrian lihaskuntoharjoitus. Mietimme jatkoa koronatilanteesta riippuen viikon kerrallaan, kuitenkin koronarajoitusten ajan, eli tammikuun loppuun asti toiminta jatkuu. Seuraa ilmoittelua jäsenpalvelusta ja fb ryhmästä.
11.1. tapahtuma https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2684633

HS:n ratamestarikoulutus / Condes

HS:n Iltarasti-ratamestari koulutusta 17.2 klo 18-20 ja 3.3 klo 18 -20. Koulutuskertojen välissä kotitehtäviä viikolle 8. Koulutus suoritetaan etäyhteyden välityksellä. Koulutuksessa käydään läpi erityisesti HS:n iltarastitapahtumiin räätälöityä ratamestaritoimintaa ja ohjeistuksia sekä tutustutaan miten radat tehdään condes-ohjelmalla. Kokeneemmat HS:n ratamestarit auttavat ja tukevat uusia ratamestareita työssään. Vaikka kokemusta ratamestaroinnista ei vielä ole, kannattaa tulla rohkeasti mukaan, ratamestarointi auttaa myös oman suunnistustaidon kehittymistä. Opettajana Jyrki Louhi
Ilmoittaudu 31.1. mennessä https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2685174

Ratamestariksi Iltarasteille tai Lähirasteille

Iltarastien ratamestarivuorot 2021 ovat jaossa. Vapaita vuoroja on vielä runsaasti erityisesti keskikesällä ja syyspuolella. Entisten kokeneiden ratamestareiden lisäksi toivomme joukkoon uusia ratojen tekijöitä. Ratamestarityö on myös hyvää suunnistusharjoittelua. Edellä mainitun Iltarastit-ratamestari koulutuksen kautta pääset hyvin alkuun.

Tässä vielä työn alla oleva Iltarasti kalenteri, josta näet vapaana olevat ratamestarivuorot:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1H-znnL3xuFucLXB65tsn5DwpY7kA6cjsJ36yO6K7Z_E/edit?usp=sharing

Sprintticup Kannelmäki jo työn alla. Tästä blogista pääset seuraamaan sprinttiratamestarigurun Karin Sanen työn etenemistä: https://helsinginsuunnistajat.fi/sprintticup2021kannelmaki/

Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa (taso 1) koulutus suunnitelmissa keväälle 2021

Koulutuksen kohderyhmä on seuran 11–17-vuotiaiden ryhmien valmentajat. Koulutuksessa saa näkemyksen nuorten suunnistusharrastuksen tärkeistä elementeistä ja osallistujan lajitietous lisääntyy. Valmentajakoulutusten tavoitteena on herättää kiinnostus valmentajana kehittymiseen.
Suomen Suunnistusliitto järjestää valmentajakoulutusta kolmella tasolla. Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa on taso 1, jonka suorittamisen jälkeen voi halutessaan jatkaa seuraavalle tasolle. katso lisää https://www.suunnistusliitto.fi/valmentajakoulutus/nuorten-seuravalmennus-suunnistusseurassa-taso-1/

Jos olet kiinnostunut koulutuksesta ilmoittaudu 31.1. mennessä. https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2691436
Kirjaa kommenttikenttään mikä sopii sinulle parhaiten a) kaksi viikonlopun päivää b) iltakoulutuksina c) yksi viikonlopun päivä/loput iltakoulutuksina. Näiden toiveiden perusteella määrittelemme koulutuksen ajankohdan, joka pyritään järjestämään ennen suunnistuskauden alkua. Kouluttajana toimii Pekka Väisänen. Seura maksaa koulutuksen.

Nonamen seuravarusteita ja Metsissä kuljimme kerran - kirja

Jos tarvitset ensi kaudelle uusia Nonamen seuravarusteita, on niitä mahdollista hankkia Synnöven kautta. Yhteissovitusta ei voida koronan johdosta järjestää, mutta sovi Synnöven kanssa miten sovitus voisi järjestyä. synnove.miettinen@helsinginsuunnistajat.fi . Ohessa kumppanimme vuoden ensimmäinen seurakirje.

Metsissä kuljimme kerran on Helsingin Suunnistajien historiateos, ilmestynyt vuonna 2018 - kirjan on kirjoittanut ja kuvatoimittanut Urheilumuseon erikoistutkija ja HS:n jäsen Kalle Rantala. Kirjoja on tilattavissa niinikään Synnövelta hintaan 35 euroa.

Muistin virkistykseksi HS:n linjaus seuran kartoista

Karttojen julkaisu netissä on noussut jälleen pieneksi suunnistuspiirien puheenaiheeksi. HS:lle kartat ovat elinvoimaisen seuratoiminnan kannalta tärkeintä omaisuutta, joten on perusteltua että niistä pidetään tarkkaa huolta. Jouko kirjoitti aiheesta viime keväänä Puhiksen viestissä seuraavasti: “Aika ajoin seurassa nousee esille kysymyksiä siitä, voisiko jäsenet tai asiakkaat tulostaa karttoja verkosta, voisiko jonkin alueen karttatiedoston saada käyttöönsä tai miksi HS ei jaa karttojaan verkossa, kuten jotkut toiset seurat “ Seuran linjauksia näihin kysymyksiin on avattu alla olevassa kirjoituksessa, joka on julkaista jäsenpalvelun tiedotteessa 16.4.2020 https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/notifications/97653

Ota yhteyttä, jos tulee kysyttävää tai on jotain mielen päällä seuran asioihin liittyen Tj Anu 045 657 9455

Tiedotteen kuva Keijo Lehtimäki