2021-04-24 11:01
Helsingin Suunnistajat

Toimarin viesti 5/2021

Viestin sisältö:
- seuran kevätkokous ja puhiksen viesti
- uusi vastuullisuusohjelma ja eettiset ohjeet
- Iltarastikausi - toimintaohjeet ja kartantilaus
- Firmaliiga - karttoja ja talkoohommia
- rastipartiointiryhmä
- HS:n Kynä

Seuran kevätkokous ja puhiksen viesti
Helsingin Suunnistajien 78. kevätkokous järjestettiin 14.4. pandemiarajoitusten takia pääosin etänä. Virallisena kokouspaikkana oli Autokoulu Kulmis Myllypurossa. Lisää Puhiksen viestissä - pieni yhteenveto kevätkokouksesta https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/notifications/120105.

Uusi vastuullisuusohjelma ja eettiset ohjeet
Työryhmä Leena Salmenkylä-Mattila, Jani Lakanen ja Mirabella Tolonen ovat koostaneet seuran uudet eettiset ohjeistukset ja vastuullisuusohjelma ehdotuksen. Voit osallistua tekeillä olevan vastuullisuusohjelman virtuaaliseen esittelyiltaan ja keskustelutilaisuuteen. Kaksi samansisältöistä tilaisuutta 4.5. tai 5.5. Ilmoittaudu tilaisuuteen etukäteen. https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2924735
https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2924736

Iltarastikausi - toimintaohjeet ja karttakäytäntö
Seuralaisen maksuttomiin etuuksiin kuuluvat Iltarastikartat ja kiintorastikartat. Kartat on mahdollista hankkia käyttöönsä kahta reittiä, tilata Kulmiksen toimipisteille (Laajasalo, Myllypuro ja Oulunkylä) ja käydä hakemassa ne seuraavana päivänä tai tilata ja hakea ne IR karttapisteeltä. Karttapiste, eli missä myydään ja seuralaisille jaetaan karttoja ovat Iltarastit tapahtumapaikalla sunnuntaisin klo 10 - 12 ja maanantaisin klo 16 - 18. Kerrallaan saa tilata neljä karttaa ja tilauksen suorittaa kerran kuussa. Seuraava karttapiste on Paloheinässä su 25.4. ja ma.26.4.
Kumpaa tapaa sitten aiotkaan käyttää, niin tilaa tämän tilauskaavakkeen kautta. https://form.jotform.com/200776999893379
Tilauskaavakkeen kautta tulee järjestelmään merkintä, ja näin pystymme seuraamaan karttamenekkiä, ja karttamenekkiä on tärkeä seurata monestakin syystä.
HUOM! kun tilaat Kulmiksen toimipisteille (Laajasalo, Myllypuro ja Oulunkylä) karttoja niin muista käydä ne myös hakemassa. Jokainen tilaus kerätään käsin ja viedään nimellä odottamaan hakijaa, joten on tärkeää, että ne myös noudetaan. Kiitos!

Kevään Firmaliiga - karttoja ja talkoohommia
Firmaliiga pyörähtää käyntiin Solvallasta 10.5. Ilmoittautuneita joukkueita on yli 100. Katso lisää Firmaliigan UUSILTA ja omilta sivuilta: https://firmaliiga.fi/
HS:n jäsenetuuksiin kuuluu Firmaliigan omatoiminen kuntosuunnistus. Kartat voi käydä hakemassa IR karttapisteeltä 9.5. alkaen tai Firmaliigan karttapisteeltä 11.5. alkaen. Voit hakea yhden kartan / maasto. Nyt karttoja ei jaella Kulmiksen toimipisteillä, sillä koordinoitavaa on siellä muutenkin riittävästi. Firmaliigan karttoja ei tarvitse tilata etukäteen.
Samalla pyydämme, että saisimme rastipartiointi- ja kartanmyyntihommiin lisäkäsiä. Hakiessasi karttoja voit samalla ilmoittautua tuleviin talkootehtäviin
Jokainen FL maasto tarvitsee rastipartiointia ja karttapisteet näppärää kartanjakelijaa. Jos olet maastoon menossa, samallahan voi rasteja tarkistaa. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Lisätietoja voi kysyä jorma.erkkila@helsinginsuunnistajat.fi p. 040 510 6205
Solvalla 10. - 16.5. FL tehtävät https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2924505
Salmi 17. - 23.5. FL tehtävät https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2924507
Rinnekoti 24. - 30.5. FL tehtävät https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2924508

Rastipartiointiryhmä 2021
Omatoiminen suunnistaminen ja rastien pitkä maastossa oleminen tarkoittaa sitä, että tälläkin hetkellä maastossa on noin 100 Helsingin Suunnistajien ylläpitämää rastia. Tasaisin väliajoin, noin 1 - 2 kertaa viikossa HS:n paperinen Iltarasti, Lasten Rasti tai lähikiintorasti repeää tai katoaa. Se tarvitsee käydä aina pikaisesti paikkaamassa, jotta kadonnutta rastia ei turhaan etsitä.
Perustamme Rastipartiointi 2021 whatsapp ryhmän, johon kaipaamme ryhmäläisiä. Tähän ryhmään laitamme heti ilmoituksen, jos jonnekin pitää mennä rastia paikkaamaan. Ryhmään kuuluminen ei velvoita mihinkään ja rastinpaikkaus tilaisuuteen voi tarttua, jos omaan aikatauluun sopii. Ryhmäläisille jaetaan paperisia IR rasteja kartanmyyntipisteellä ja joitain laminoituja Lasten Rasteja. Ilmoittaudu ryhmään lähettämällä sähköpostia toiminnanjohtaja@helsinginsuunnistajat.fi. Annamme ryhmäläisille lisäohjeita.

Helsinki O-Games 12. - 13.6.2021 järjestelyt käynnissä
Kilpailujaostossa valmistellaan Helsinki O-Gamesia, kaksipäiväisiä kansallisia suunnistuskisoja, jotka on tarkoitus järjestää 12. - 13.6. Espoon Snettansissa (Röylä). Vallitsevat koronarajoitukset vaikuttavat tilanteeseen mutta toivottavaa olisi, että jollain muotoa kilpailu voitaisiin järjestää. Viimeistään 24.5. ilmoitamme miten kilpailun kanssa toimitaan. Nyt näyttää vahvasti siltä, että kisat pidetään lähes suunnitellusti.

Nostona ja erikoisuuksina mainittakoon että, lauantaina on WRE (World Ranking Event) kilpailu ja jos koronatilanne antaa myöten, sunnuntaina kuntosuunnistajien viesti.
Talkookalenteri on auki ja itselle mieluisia tehtäviä voi valita. Tarjolla on tehtäviä ainakin seuraavissa tiimeissä; liikenteenohjaus, ensiapu, maastovalvonta/juomarasti, kilpailukeskus rakentaminen/purku, kahvila ja makkarapiste, lähtö- ja maali tiimi ja tarvittaessa tulospalvelutiimi, viestintä ja kuulutus. Ilmoita viestikenttään mikä edellä mainituista tiimeistä olisi mieluinen ja mikä ajankohta talkoilulle sopii. https://helsinginsuunnistajat.myclub.fi/flow/events/2851952

HS:n Kynä
Helsinginsuunnistajat.fi seurasivujen alta löytyy uusi tuttavuus, HS:n Kynä, Kolumnipalsta, jossa on jo ensimmäinen juttu luettavissa: Jani Lakasen kirjoittama “Korona-ajan harjoittelun haasteet ja mahdollisuudet suunnistajalle”.
HS:n Kynä on kolumnisarja, jossa Helsingin Suunnistajien jäsenet tai muut kutsutut kolumnistit kirjoittavat ajankohtaisista aiheista esimerkiksi valmentajana, urheilijana, kuntoilijana, lapsen huoltajana tai kuntosuunnistusaktiivina. Yhdistävänä tekijänä kolumneissa ovat Helsingin Suunnistajat ja suunnistus. Pyrimme tuomaan kirjoitusten kautta kattavasti seuran toimintaa esille.
Jos sinulla herää kiinnostus kirjoittaa jostain aiheesta, joka tuo seuramme toimintaa hienosti esille tai haluaisit kirjoitettavan jostain tietystä aiheesta. Ota yhteyttä toiminnanjohtaja@helsinginsuunnistajat.fi