2.1.2024 14:22
HS Junnut

HS Junnut 2024

Tervetuloa HS Junnuihin kaudelle 2024!

Tämä toimintaohje sisältää kaikki perustiedot ryhmästä, toimintatavoista ja viestintäkanavista. Saat tarkempia tietoja kuukausitiedotteista ja ryhmän viestikanavista. Tiedote täydentyy kauden aikana.

Uusille ryhmäläisille - Tervetuloa mukaan!

HS Junnut tarjoaa ryhmäläisille ohjattuja harjoituksia, yhteisöllistä toimintaa ja mukavia hetkiä suunnistuksen parissa. Liikumme luonnossa, kehitämme taitoja ja parannamme kuntoa yhdessä liikkuen ja toisiamme kannustaen.

HS Junnujen ohjaajat tarjoavat tukea ja tietoa uusille jäsenille. Ohjaajilta voit kysyä mitä tahansa HS Junnujen toimintaan, treeneihin tai seuraan liittyviä kysymyksiä matalalla kynnyksellä.

Yhteystiedot

Ryhmämaksu

Ryhmämaksu kaudelta 2024 (12kk) on 125 euroa. Myöhemmin liittyville loppukauden ryhmämaksu on 1.5. alkaen 80 euroa ja 1.8. alkaen 50 euroa. Lasku tulee sähköpostilla ja näkyy myClubissa.

Uusilta jäseniltä ryhmämaksu laskutetaan ilmoittautuessa. Vanhojen jäsenten ei tarvitse ilmoittautua erikseen uudelle kaudelle, ryhmämaksu laskutetaan kauden alussa. Jos et jatka ryhmässä, ilmoita siitä sähköpostilla eerika.rantala@helsinginsuunnistajat.fi.

HS Junnujen jäsenet

Jäsenlista löytyy jäsenpalvelun Yhteystiedot-sivulta. Lisää kuvasi ja julkaise yhteystietosi seuran muille jäsenille niin yhteydenpito helpottuu myClub-asetukset.

HS Junnujen viestintä

Ryhmän viestintäkanavat on tarkoitettu vain HS Junnujen jäsenille:

  • Treenikalenteri ja muita tapahtumia löytyy myClub-jäsenpalvelusta.
  • Ryhmän kuukausitiedotteet julkaistaan myös myClubissa.
  • HS Junnut UKK -tiedotteeseen on koottu täydentyvä tietopankki toimintaan liittyvistä kysymyksistä.
  • HS Junnut WhatsApp-ryhmä, jossa julkaistaan ryhmän tärkeät tiedotteet ja keskustellaan ryhmän asioista. LIITY ryhmään!

HS Junnut näkyy julkisesti:

Kuukausitiedotteet:

(TULOSSA)

Kauden 2024 teemat

Talvikaudella (marras-maaliskuu) lumi rajoittaa metsäsuunnistusta. Käymme juoksuharjoituksissa Liikuntamyllyssä ja liikumme, leikimme ja kohotamme yleiskuntoa Paloheinän sunnuntaivuorolla ja osallistumme seuran yhteisiin harjoituksiin. Lisäksi HS Junnuilla on 3 Vierumäen leiriä talven aikana.

Kevätkauden (huhti-lokakuu ) pääteemoja ovat ohjatut taitoharjoitukset sekä yhteiset kisamatkat ja leirit.

Ohjatut treenit

Kauden treeniohjelma julkaistaan myClub-jäsenpalvelussa (talvi/kevät/syyskausi kerralla). Viikoittaiset ohjatut treenit ovat tiistaisin ja torstaisin, alkavat klo 18 ja kestävät noin tunnin. Muutokset treenipäiviin ja aikatauluun ovat mahdollisia, treenikohtaiset ohjeet löytyvät aina tapahtumasta.

HS Junnujen ryhmä koostuu kolmesta alaryhmästä: Oravat, Ketut ja Sudet. Kaikille ryhmille on taitoharjoituksissa oman tasoiset radat, ja ryhmää on mahdollista vaihtaa kesken kauden niin halutessaan. Ohjatut treenit sisältyvät ryhmämaksuun.

Ilmoittaudu treeneihin jäsenpalvelun tapahtumissa mielellään viimeistään päivää ennen harjoitusta. Jos et pääsekään osallistumaan, ilmoita siitä tapahtuman kommenteissa. Jälki-ilmoittautumista ei ole, mutta voit tulla tapahtumapaikalle katsomaan olisiko paikalla vapaita karttoja. Kätevin tapa varmistaa oma osallistuminen on laittaa viestiä ryhmän ohjaaja Anton Salmenkylälle, p. 040 561 6563.

Lataa käyttöösi myClub-appi, niin treeniohjelma kulkee aina mukana ja saat ilmoitukset muutoksista ilman viiveitä.

Viikko-ohjelma

Kokoa halutessasi oma viikko-ohjelmasi myClubin tapahtumista, hyödynnä myös seuran muut tapahtumat sekä muiden seurojen tarjonta.

  • Ohjattu viikkotreeni ti ja to
  • Iltarastit maanataisin (syksyllä su) tai omatoimisesti
  • Valmennuksen juoksuvuoro tiistaisin, tapahtumat jäsenpalvelussa (talvikaudella)
  • Seuran mäkitreeni torstaisin, tapahtumat jäsenpalvelussa (talvikaudella)
  • Seuran etäkuntopiiri perjantaisin, tapahtumat jäsenpalvelussa (talvikaudella)
  • Seuran sunnuntaitreeni jumppasalilla, tapahtumat jäsenpalvelussa (talvikaudella)
  • Kuntosuunnistuksia Rastilipussa
  • Kisoja Irmassa

Joukkueet, leirit ja kisat

HS Junnujen joukkueet kisaavat eri viestikisoissa kisakauden aikana. Joukkueisiin ilmoittaudutaan myClubissa kyseisen viestin tapahtumaan. Joukkueisiin liittyvää infoa ja keskustelua käydään HS Junnut WhastApp-kanavalla.

Kauden aikana HS Junnuilla on myös leirejä, joissa on mahdollisuus tiiviimpään harjoitteluun ja rentoon yhdessäoloon. Leirit ovat avoimia kaikille ryhmäläisille sekä huoltajille. Leireille voi ilmoittautua myClubissa.

Myös kisat ovat kiva ja iso osa suunnistusharrastusta. Kisoihin kannattaa lähteä mukaan kokeilemaan uusia maastoja ja hyvin järjestettyjä tapahtumia - ihan ilman suorituspaineita. Kisoissa kisailee monen tasoisia urheilijoita, ja myös aloittelevat suunnistajat voivat osallistua kisoihin. Kisoissa tärkeintä onkin yhteisöllisyys kisapaikalla ja uusien kokemusten saaminen! Kisoihin osallistutaan Irmassa, josta löytyy kaikki kotimaiset kisat. Kisailua varten kilpailijoilla tulee olla hankittuna kilpailulisenssi. Seura hankkii kaikille alle 14-vuotiaille lisenssin.

Kilpailulisenssi

Kansallisiiin kilpailuihin osallistumiseen tarvitaan kilpailulisenssi. 

Seura maksaa kaudelle 2024 kaikkien 6 - 14v. eli 2010 ja sen jälkeen syntyneiden kilpailulisenssit (10 euroa) Kilpailulisenssi hankitaan, vaikka lapsi/nuori ei vuoden aikana kävisikään kilpailuissa. Huom! maksamme viime vuosista poiketen nyt myös 14-vuotiaiden kilpailulisenssin. Seuran jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen lisenssin hankkimista.

Sportti-ID on urheilijan tunnus Olympiakomitean Suomisport-järjestelmässä, jonka kautta lisenssi hankitaan. Jos lapselle/nuorelle on hankittu aikaisempina vuosina lisenssi, joko itse tai seuran puolesta, saamme yhteistilaukseen tarvittavat tiedot sieltä, eli sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Ensimmäinen lisenssihankintakierros on heti jäsenmaksujen lähettämisen jälkeen viikolla 2 tai 3. 

Seuraavat lisenssinhankintakierrokset ovat 

  • Alkeiskurssi 1:sen jälkeen viikolla (varmistuu myöhemmin)
  • Alkeiskurssi 2:sen jälkeen viikolla  (varmistuu myöhemmin) 
  • Alkeiskurssi 3:sen jälkeen viikolla (varmistuu myöhemmin) 
  • Alkeiskurssi 4:sen jälkeen viikolla (varmistuu myöhemmin) 

Jos lapsesi/nuoren tietoja ei ole vielä Suomisport-palvelussa, etkä ole hankkinut aikaisempina vuosina kilpailulisenssiä. Laita viestiä Anu Pikkaraiselle; toiminnanjohtaja@helsinginsuunnistajat.fi. Tarvittava tieto on henkilötunnus, jota ei ole jäsenpalvelussa. 

15-vuotias tai vanhempi seuran jäsen saa hankittua lisenssin SuomiSport palvelusta.

Lisenssin hankinnan jälkeen lapselle/nuorelle tulee automaattisesti Suomisportiin tunnukset ja Sport-ID. Sport-ID kannattaa linkittää suunnistuksen kilpailujärjestelmään eli Irmaan. Irman kautta tapahtuu kilpailuihin ilmoittautuminen. 

Seura ei hanki lapselle/nuorelle vakuutusta. Se on jokaisen hankittava erikseen. Jos haluaa lisenssin yhteyteen Sporttiturvavakuutuksen sen hankinta onnistuu Suomisportin kautta. 

Jos tarvitset apua Suomisportissa asiointiin, ota yhteyttä toiminnanjohtaja@helsinginsuunnistajat.fi  

Talkootyö

Suurin osa Helsingin Suunnistajien toiminnasta järjestetään vapaaehtoisin talkoovoimin. Ryhmän ja toiminnan kasvaessa tarvitsemme uusia tekijöitä ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan HS Junnujen toimintaa. Liity mukaan ja kerro miten haluat tukea ryhmän toimintaa! Yhteydenotot: toiminnanjohtaja Anu Pikkarainen, toiminnanjohtaja@helsinginsuunnistajat.fi ja valmennuskoordinaattori Eerika Rantala, eerika.rantala@helsinginsuunnistajat.fi.

Kuvaaminen

Saatamme kauden aikana kuvata HS Junnujen harjoitusten ja kilpailujen aikana sekä käyttää valokuvia tai videota seuramme viestinnässä (esim. www-sivut, sosiaalinen media). Kuvat ovat positiivisia seuran arjessa näkyviä tilanteita, kuten harjoituksia, leiritapahtumia tai muita seuran tapahtumia. Kuvien yhteydessä ei mainita nimiä. Mikäli lapsesi kasvot eivät saa näkyä näissä kuvissa, ilmoita siitä valmennuskoordinaattori Eerika Rantalalle, eerika.rantala@helsinginsuunnistajat.fi. Tulemme myös käyttämään kisajärjestäjien sivuilla julkaistuja kuvia omilla kanavillamme, kuvaajan nimi mainiten.

HS Junnuissa pidämme hauskaa yhdessä suunnistaen ja toisiamme kannustaen!

Treeneissä nähdään!